Vlinder

Vlinder

U heeft er waarschijnlijk al van gehoord, van een nieuw ‘landmark’ voor Kattenbos. En nu staat ‘ie er! Op de plek waar de Leyssensmolen vroeger stond, pronkt vanaf nu een indrukwekkende vlindersculptuur. Een werk van kunstenaar Will Beckers, die ook de vlinderwandeling langs het verharde wandelpad creëerde. Dit werk is het sluitstuk van de route én een schitterend herkenningspunt als je Lommel binnenrijdt. Vanmiddag werd dit kunstwerk plechtig onthuld met toespraken van burgemeester Vanvelthoven én van de kunstenaar, en bijdrages vanuit de Nieuwe Harmonie én enkele schoolkinderen uit Kattenbos.
Will Beckers over zijn werk: “Het ontwerp is ontstaan tijdens de uitvoering van de vlinderwandeling in Kattenbos. Mijn bewondering voor dit kleine vliegende natuurwonder groeide. We zien de laatste fase van een vlinder als de ultieme, mooist vormgegeven fase. Maar is dat wel zo? Elk van de vier cyclussen die de vlinder doorloopt, bezit een prachtige vorm en structuur. Elk even waardevol. In de vlindersculptuur toon ik de laatste levensvormfase: het loslaten van de cocon en de geboorte van de vlinder. Vanuit de cocon groeit als het ware de ultieme vlinder. De metamorfose in het groeiproces wordt duidelijk door een afdruk, een laatste imprint van de vlindervleugels in de cocon. De vlinder zelf staat op een afstand, bovenop een boomstam die symbolisch vertrekt vanuit de cocon. De boomstam krijgt een extra dimensie omdat hij aangeplant wordt met een plantensoort die het geheel een mooie natuurlijk evolutie bezorgt.” (Foto’s Jacky Geboers & Jan Buyens)

Geef een reactie

Sluit Menu