NIEUW Project : Vlinderrijk Kattenbos

NIEUW Project : Vlinderrijk Kattenbos

Vlinderrijk Kattenbos

Iedereen binnen Kattenbos weet dat wij een zeer groene wijk zijn in het al heel groene Lommel. Maar niet iedereen beseft wat voor een zeldzame vlinders er in Kattenbos rondvliegen. Kattenbos als wijk is zelfs op Vlaams niveau een toplocatie voor enkele zeldzame vlinders.

Om dit te versterken en om de inwoners hiervan op de hoogte te brengen starten we in september een project om onze mooie wijk nog te vergroenen!

Dit project wordt een samenwerking met de 2 basisscholen op Kattenbos (Eymard en De Schommel), Natuurpunt Lommel, stad Lommel en natuurlijk KWB Kattenbos. Dit gebeurt allemaal met steun van Provincie Limburg.

Praktisch gaan we planten op 7 locaties: bloembollen en vaste planten. Op één locatie inzaaien van een meerjarig mengsel bloemen van inheemse soorten. Dit alles zal eind september van start gaan! Hierna start de stad Lommel met een natuurvriendelijk beheer zodat deze vlinders het hele jaar door nectaraanbod hebben.

Er zal worden ingezaaid rond de Vlinder (Molen). Daarnaast zullen we aan de 2 scholen, klein stukje van het plein van de 5 Linden, voor de Eymardschool, aan de elektriciteitscabine op de kruising Oude Diestersebaan en Hoog Kattenbos, op Knapenhoef en aan het Kerkhof vaste planten en bloembollen planten.

We gaan vaste planten zoals Slangenkruid, Gewone rolklaver, Knoopkruid, Gewone Margriet en biologische bloembollen zoals krokussen, narcissen, lenteklokje, camassiaplanten planten.

Koop nu vóór 21 mei je eigen biobloembollenpakket en lok vlinders naar je tuin!
Biologische bloembollen geven geen pesticiden dooraan de vlinders.
Inhoud pakket:
– 20x narcissen
– 5x prairielelies
– 10x vossedruifjes
– 20x mix van krokussen
Prijs: samen voor 10 € te bestellen
Aankoop is definitief na betaling door middel van storting op de rekening van:
KWB Kattenbos: BE06-7845514640-22. (graag naam van de besteller vermelden aub)
De levering is voorzien voor eind september.

Meer info volgt!