Veilig op een veilige fiets

19 April 2018 19.30 uur
Zaal Klosterhof
Oude Diestersebaan 1
3920 Lommel

 

Ontdek op een laagdrempelige en duidelijke manier meer over de verkeersregels voor fietsers, wat veilig fietsen betekent en een veilige fiets inhoudt.
Steeds meer mensen in Vlaanderen nemen de fiets om zich te verplaatsen naar de winkel, het werk of gewoon om een fietstochtje te maken. Dat is goede keuze die we aanmoedigen! Natuurlijk moeten we ook op de fiets rekening houden met de verkeersregels en specifieke risico's.
Het programma
Als fietser ben je extra kwetsbaar in het verkeer, je hebt geen bescherming rondom jou zoals bij een auto. Daarom is het extra belangrijk om jezelf te beschermen. Zorg er ook voor dat je fiets volledig in orde is en dat je voldoende zichtbaar bent. Daarnaast is het onderhouden van je vaardigheden van groot belang. Door te fietsen blijf je je evenwicht, je spierkracht, je flexibiliteit en je reactievermogen onderhouden.
Deze workshop geeft een duidelijke opfrissing over de verkeersregels voor fietsers en zet je veilig op weg. Het programma bestaat uit twee delen. Voor het tweede deel kan je kiezen voor het thema elektrisch fietsen of fietsen in groep.
DEEL 1

  • Iedereen op de fiets
  • Een plaats op de weg voor iedereen
  • Fietsen is gezond?!

DEEL 2

  • Elektrisch fietsen

Voor wie
Deze workshop is gericht op de fietser die regelmatig alleen of in groep met een (elektrische) fiets onderweg is.
Praktisch
We organiseren deze workshop voor een groep van 10 tot 30 deelnemers.
Vooraf inschrijven is niet nodig.
Duur van de workshop : 2 uur
We werken voor deze workshop samen met VSV-vrijwilligers. Dit zijn ervaringsdeskundigen die voor de VSV actief zijn. Ook erkende rijscholen en zelfstandige rijlesgevers in Vlaanderen werken mee aan deze workshop.