Welkom op kwbkattenbos.be

Nieuws

25 jaar Biehal
met deze link zie je een mooi filmpje van de werking van de Biehal. kopieer en plak in je browser.
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=520861658326332&id=334233093340764
Gepost op 2018-10-08 door Medard

Kattenbos Bevlindert
BLAUWTJE BEVLINDERT KATTENBOS

Vrijdag 22 september werd op de vroegere locatie van de molen van Kattenbos een nieuw landmark ingehuldigd. Vijf muzikanten van de Nieuwe Harmonie zorgden voor een verfijnde sfeer en of het nodig was op deze eerste herfstdag. De 4 feesttenten van KWB Kattenbos en Curieus deden hun dienst. En de opkomst was meer dan verwacht, zeker 150 inwoners van Kattenbos en omgeving wilden erbij zijn. Onze burgemeester schetste een beeld over de evolutie onze stad naar een vlinderstad. Geloof het of niet maar het overtal aan konijnen op het industriegebied Kristalpark noopte tot een andere aanpak en zo werden de groenzones daar met vlindervriendelijke bloemen ingezaaid. De kunstenaar Will Becker die ook het belevingspad rond de 4 fasen in het leven van een vlinder realiseerde kreeg uiteindelijk de voorkeur van de kunststichting Charlotte van der Seijs om op de oude, lege, geamputeerde site van de Leyssensmolen iets nieuws met een vlinder te creëren. Blij was hij, de kunstenaars en ook alle aanwezigen met zijn BLAUWTJE.
Wij als KWB Kattenbos hebben altijd positief meegewerkt om zowel met de nieuwe plaats van de molen en de aankleding van deze omgeving iets fijn te maken voor de buurt. Daarom blijven we ook ijveren om rond het Blauwtje rustbanken en een verzorgde look te bekomen en tevens het rolstoelen pad terug begaanbaar te krijgen, want er zijn middelen voor voorzien, Spijtig dat we daar nog even moeten op wachten. Maar er is ons beloofd dat er aan gewerkt wordt. We blijven het opvolgen voor ons Kattenbos.
Gepost op 2018-09-28 door Medard

Degustatiefietstocht
Degustatiefietstocht 6 mei 2018
Met 68 enthousiaste deelnemers begonnen we zondagnamiddag 6 mei onder een stralende zon aan onze Degustatiefietstocht. Na slechts enkele keren trappen bereikten we al onze eerste stopplaats, waar iedereen kon proeven van een artisanaal zandkoekje of rabarbercakeje met een kopje koffie, thee of fruitsap.
We vervolgden onze fietstocht langs het ‘Blauwe Meer’ en de ‘Duitse Militaire Begraafplaats’ richting het nieuwe vlinderpad. Vlinderkoekjes- en wijn, en Kidibull voor de allerkleinsten, konden daar uiteraard niet ontbreken!
Volgende halte was de ‘Molen’, waar een vers aspergesoepke met een bijhorende aspergejenever geserveerd werd. Dat smaakte! En daarmee was het feest nog niet gedaan aan de ‘Molen’. Voor de kids was er een REUZEkatapult voorzien (wel bijna 3 meter groot) waarmee ze tennisballen konden schieten: plezier verzekerd!
De rit naar onze voorlaatste stop bracht ons richting een prachtige vijver in Gelderhorsten. Opnieuw was het smullen geblazen met verse wafels en suikerspinnen!
Alle deelnemers sprongen een laatste keer op hun fiets om, via het kanaal, naar een andere vijver halverwege de Zandstraat te rijden. In de idyllische vijver visten de kids met zelfgemaakte lijnen. Pannenkoeken en een borreltje advocaat vulden de laatste vrije gaatjes in de buiken van alle deelnemers.
Resultaat van een mooie mix tussen fietsen, degusteren, enthousiaste deelnemers en gedreven helpers/organisatoren: een geslaagde activiteit voor jong en oud!
Gepost op 2018-06-11 door Medard

Wat nog komt

Nachtzoektocht
Datum: 2018-11-16
Plaats: chiro Kattenbos
Tijdstip: 19.00 en 2

Meer info: klik hier
Uitgebreide kalender

Wat voorbij is

Alles begint met water
Datum: 2018-11-15
Plaats: Klosterhof
Tijdstip: 20.00 uur

Verslag: volgt later
Foto's: geen
Uitgebreide kalender

Woord van de voorzitterGepost op 2008-01-01