De zon begint te schijnen, de natuur ontwaakt uit haar winterslaap en dan begint het zo stilaan te kriebelen. M.a.w. ons samenwerkingsproject met vzw Biehal, de Eymardschool en de bevolking van Kattenbos wordt ook dit tuinseizoen gewoon verdergezet.
Ondertussen hebben we niet stilgezeten. Met een gedeelte van de steun die we van de Koning Bouwdewijnstiching ontvingen hebben we een serre gekocht en in de plezante hof neergepoot.
Eén van onze medewerkers heeft zelfs een echt tuinplan uitgetekend waarin alles een duidelijk plaats krijgt.
Enkele klasjes van de Eymardschool hebben dit voorjaar ook al samengewerkt met vrijwilligers van de Biehal in de tuin. Een klasje heeft o.a. radijsjes en erwten gezaaid. Onder leiding van Rudi Lemmens en Medard Verstaeten hebben de kinderen een mooie les gehad waar ze o.a. leerden over bloemen en het zaaien ervan. Foto's hiervan vind je op de Facebookpagina van de Eymardschool.

Wat is er op dit moment zoal gezaaid :
* In deze serre staan radijsjes, tomaten, prei, salade, verschillende kruiden, ook nog wat bloemen waaronder stinkertjes en zonnebloemen.

*  in de volle grond hebben we o. a. 3 soorten aardappelen gezet ( in totaal ongeveer een 8 are), erwten, prei en radijsjes.


 

Tussendoor blijven we opzoek naar vrijwilligers met groene vingers die graag een handje toesteken. Dit kan gaan van het telen van groenten en het onderhoud van de moestuin tot het uiteindelijke oogsten en verwerken van de groeten. Het is niet altijd werken hoor er wordt regelmatig een pauze ingelast voor een plezante babbel.
Gewoon eens langskomen om de sfeer op te snuiven mag
natuurlijk ook. Iedereen welkom !!!

Contactadressen :
- Tom Huysmans, KWB Kattenbos, huysmanstom@hotmail.com, 0476/837514
- Jean Aerts, jean.aerts1@hotmail.com, 0497/215484

Vliegen de zwaluwen hoog, dan is het weer schoon en droog !