Reeds in ons vorig Kattebelleke stelden we ons nieuw samenwerkingsproject met vzw Biehal, de Eymardschool en de bewoners van Kattenbos voor. Zoals u weet delen wij een moestuin op een akker die gelegen is achter de Eymardschool. Het moet een leuke ontmoetingsplek worden om tuinervaringen te delen en de sociale cohesie in de buurt te versterken. 

Ondertussen hebben ze niet stilgezeten, het veld is bemest en geploegd. Het startschot werd maandag 24 april gegeven alwaar enkele KWB'ers in hun handen tuften om samen aardappelen te planten. Vervolgens werd er gekeken welke materialen voorhanden zijn, wat nog nodig is en hoe we het in de toekomst gaan aanpakken. Er is dus nog werk aan de winkel.
Het programma ziet er als volgt uit :

  • wortelen en radijsjes mogen gezaaid worden

  • druppelslang leggen op plaats waar we courgetten en pompoenen willen zetten. Iemand van de Biehal die dat systeem kent zal ons komen helpen. (andere groenten besproeien we best met de rotorsproeiers)

  • opruimen van hok waar  ons werkmateriaal in opbergen

  • tijd maken om tijdens de koffiepauze in de oude kapel verder te overleggen.

We spreken af aan den hof op maandag 8 mei om 09.00 u om samen verder te werken.

Tussendoor blijven we opzoek naar vrijwilligers met groene vingers die graag een handje toesteken. Dit kan gaan van het telen van groenten en het onderhoud van de moestuin tot het uiteindelijke oogsten en verwerken van de groeten. Het is niet altijd werken hoor er wordt regelmatig een pauze ingelast voor een plezante babbel.
Gewoon eens langskomen om de sfeer op te snuiven mag
natuurlijk ook. Iedereen welkom !!!

Contactadressen :
- Tom Huysmans, KWB Kattenbos, huysmanstom@hotmail.com, 0476/837514
- Jean Aerts, jean.aerts1@hotmail.com, 0497/215484

Vliegen de zwaluwen hoog, dan is het weer schoon en droog !