Te voet naar Scherpenheuvel
4 mei 2014


Meimaand is Maria-maand en zoals de traditie het wil gaan we dan bij haar op visite in Scherpenheuvel.
Stipt om één uur 's morgens gingen we van start met een twaalftal deelnemers.  De harde kern natuurlijk, enkele bekende gezichten en zelfs ene splinternieuwe kortom een gezellige bende.
Op het laatste nippertje kwamen er zich nog enkele aanbieden om mee te gaan maar die hebben we spijtig genoeg moeten weigeren owv een te hoge alcoholintoxicatie. 
Bedankt aan de supporters die ons een hart onder de riem kwamen steken.

In het begin was iedereen nog goed fit en dat merk je vooral aan het getater en het verschroeiende tempo waarmee we dan van start gaan.  Gelukkig hadden we een brandweerman bij die na enkele kilometers het vuur voorin een beetje heeft kunnen blussen.
Gedurende deze tocht komen alle straffe verhalen van vorige edities weer naar boven, worden er hier en daar steken onder water gegeven en is het geheel overgoten met de nodige humor en schunnige praat.  Omdat we regelmatig onderling van plaats veranderden kwam je zo met iedereen in contact en bood dit de gelegenheid voor ook wel eens een serieus gesprek.
Met een temperatuur van rond het vriespunt en een stevige tred waren we in no time aan de brug in Ham.  Vandaar wandelden we dan langs een spoorlijn richting Tessenderlo waar we even gingen zitten voor een langere pauze.  De stramheid begon hier al een beetje toe te slaan en we verlieten het centrum dan ook in pinguin pas.
Vervolgens sneden we het mooiste stukje van de tocht aan.
We stapten langs uitgestrekte velden met schilderachtige vergezichten van grazende koeien die spookten in het ochtendrijm.
Onder een behaaglijk zonnetje doken we dan het natuurgebied van Gerhagen in en marcheerden we er aan dancing "Heideroosje" weer uit.
Eenmaal Zichem gepasseerd zagen we in de verte de vlaggen van de basiliek al wapperen, nog even op de tanden bijten (deze keer voor Jean Pauwels iets moeilijker) en we waren er.
Moe maar voldaan en iedereen had het gehaald.  Proficiat !!!

Met frisse pint, een lekker ontbijt en een ontspannende douche waren we weer voldoende aangesterkt om de mis van elf uur mee te pikken.  Onder het goddelijke gezang van een hemels kerkkoor kregen we het dan wel even moeilijk om onze blaffeturen open te houden.  Hoog tijd dus om met de zegen van de almachtige God terug huiswaarts te keren.

Bedankt iedereen voor het gezelschap en ook Eric Drees bedankt voor je bezemactiviteiten.
Tot volgend jaar !!!